donderdag 16 juli 2009

Drevsjø/Idre

Dinsdag hadden wij allebei een dagje vrij en besloten wij er een dagje tussen uit te gaan. We gingen op weg naar Drevjø. Dat ligt ongeveer 80 km boven Trysil, dicht tegen de zweedse grens aan. Daar heb je goede kans op rendieren te zien.
Onderweg er naar toe hadden we soms fikse regenbuien, maar als we er uit gingen was het gelukkig droog.

We kwamen we nog langs een grote waterval. Wat een enorm ding en wat maakt dat een lawaai zeg.
In de buurt van Engerdal zagen we de eerste rendieren. Vlak naast een grote weg lagen een aantal rendieren in de berm te grazen en te niksen. De kerstman heeft zeker ook zomervakantie.
In Drevsjø hebben we op een parkeerplaatsje gestopt om wat te eten en omdat de zon zo lekker scheen zijn we een tijdje blijven zitten. Ook nog een rondje met de hond gelopen en toen kwamen we de Multebær tegen. Een bijzondere bes die in moerasgebied groeit. Ze waren helaas nog niet rijp om te eten, maar wel leuk om ze te zien. Je moet niet denken dat er een heel veld vol staat, maar her en der een of twee. Vandaar dat ze bijzonder en ook wel prijzig zijn.

Bij Drevsjø zijn we een kleinere weg in geslagen. En vlak daarna liepen de eerste rendieren al op de weg. Mooie beesten hoor, de meeste hadden van die lieve kleine kalfjes. Prachtig. Hoe verder we de weg vervolgden hoe meer rendieren we steeds tegen kwamen. Elke keer lopen ze rustig op de weg en langs je auto.
Wij zijn ooit jaren geleden in Drevsjø geweest omdat we toen een aantal dagen vakantie geboekt hadden in Idre ( zweden )Okke heeft toen ooit bij een meertje mooie foto's gemaakt. Maar we wisten na die tijd niet meer precies waar die foto gemaakt was. Nu reden we op een gegeven moment op een pad richting een watertje. Nou zegt Okke het komt me wel bekend voor. Ik nog volhouden, nee hoor zijn we nog nooit geweest. Komen we toch bij het zelfde watertje uit als toen en ook Okke precies de zelfde foto maken. Alle boomstammen lagen nog precies zo in het water als jaren geleden. Wat een toeval.
We hadden uiteindelijk besloten om via Idre terug te rijden naar huis. Lekker stukje door Zweden en even wat geshopt in Zweden. Leuk en gezellig dorpje is Idre. Heel toeristisch maar wel gezellig. Vlak bij de noorse grens kwamen we weer een hele groep rendieren tegen. Ik denk wel een stuk of 50. Even gestopt op een parkeerplaats en ze eens goed bekeken en op de foto gezet.

Hieronder volgen wat foto's van de rendieren. Zelfs Rudolf was aanwezig. ( let op de rode neus )

Rendieren

Geen opmerkingen:

Onze omgeving