maandag 3 maart 2008

Komt voor de bakker

Een mooie uitspraak ,maar wel een leuke die betrekking heeft op Okke. Okke heeft namelijk vanochtend een gesprek gehad voor een baan als bakker. En wat denk je....... Morgen al beginnen.
Okke had onlangs gesolliciteerd bij de bakker in Valer. Niets meer van gehoord tot vorige week. Telefoon, wil je op gesprek komen. Tuurlijk. En dan gelijk aangenomen. Uit 23 kandidaten is Okke uitgekozen om dit werk te doen. Ik denk vooral noorse kandidaten Het werk bestaat uit deeg kneden, broodbakken en brood rondbrengen. Hij kan alle dagen werken, van 's ochtends vroeg tot het eind van de ochtend. De vroegste dienst is om 5.30 en dan tot 11.00/11.30. Andere diensten beginnen om 7.30 tot 11.30. Als de hoofdbakker vrij is dan begint Okke om 4.00.
Het was een goed gesprek. Een baan met uitzicht op een vaste aanstelling.

Daarna is hij nog op gesprek geweest bij de kultuurschool als gitaarleraar. Ook daar kan hij worden ingezet als oproep. Wel verteld dat hij ook bij de bakker gaat werken, dus ze vroegen verbaasd of Okke kon broodbakken. Kun je toch leren zei hij. Oeff zeiden hun. Is blijkbaar nogal ongewoon hier.
Die vrouw van de kultuurschool was wel heel erg onder de indruk van wat Okke en wij doen hier. Ze vind ons Noors ook heel goed. En ze vindt Okke ook wat bescheiden. Zeggen dat je niet zo goed gitaar kan spelen en dat dan wel kan als je moet voorspelen. Dus ze zien wel wat in hem. Ze waren ook erg onder de indruk van alle instrumenten hier in huis. Electrische gitaar, acoustische gitaar, basgitaar, drumstel, electronisch drumstel, piano.

Verder is Okke vanmiddag weer aan het werk gegaan in de zorg. Er zijn nu 3 werkgevers die kunnen vechten om Okke. Welke werkgever bied het eerst een vaste baan aan en een goed salaris!!!

Geen opmerkingen:

Onze omgeving