dinsdag 14 mei 2013

Veel te lang geleden.

Alle lezers van dit blog zitten al heel lang tegen de kerstman aan te kijken. Zo lang is het geleden dat er wat gepubliceerd is op dit blog.
Nu is het al mei en hebben we al wat maanden van 2013 er op zitten. Veel gedaan en genoeg te doen gehad, dus zodoende geen tijd gehad om dit blog te verversen. Veel mensen zijn toch wel op de hoogte over ons leven dmv telefoon, what's app en facebook.

Nu op Okke's verjaardag maar eens een poging wagen. Ondertussen ook kijken wat Nederland doet bij het Eurovisie Songfestival. Noorwegen doet zijn liedje donderdag pas. Dus we juichen vanavond voor Nederland en donderdag voor Noorwegen. Komt Nederland nu eindelijk een keer in de finale??

Wat hebben we de lange wintermaanden allemaal gedaan. Genoten van de sneeuw, maar niet zo genoten van de kou, alhoewel die niet zo erg was dit jaar. Veel gewerkt en de donkere avonden/nachten bij de kachel doorgebracht.
Ben mee gaan doen met de leesclub van de lokale bibliotheek, dus ik heb al diverse noorse boeken moeten lezen en dat is zeker goed voor het noors. Ook is het een heel gezellig clubje bestaande uit alleen maar dames van verschillende leeftijden. Leuk om zo andere mensen met de zelfde passie te ontmoeten.

Ook met een paar leeftijdsgenoten uit de buurt al een keer naar de film geweest en de bedoeling is om dit 1x in de maand te doen. De eerste film die we hebben gekeken was een noorse film. Een leuke film. Morgen kijken we een keer film bij iemand thuis, dus ben benieuwd welke dat gaat worden. De filmchef heeft de film nog niet bekend gemaakt.

Ook veel binnen gezeten met de neus in de boeken en maar leren voor het examen dat ik had in april.
Terwijl ik aan het leren was probeerde Okke van zijn hernia af te komen en dat is gelukkig gelukt.
Al die maanden met de neus in de boeken heeft ook zijn vruchten af geworpen want ik ben geslaagd. Nu ben ik officieel ziekeverzorgster. Laat die vaste baan maar komen. Het examen duurde 3 dagen en dat waren 3 slopende dagen. Maar gelukkig kon ik na die 3 dagen de vlag uit hangen. Als die uren aan de studie hadden geholpen.

Na een lange en koude april maand is nu het voorjaar toch echt gekomen. Plotseling lag er begin april nog 30 cm verse sneeuw en zo was het ook weg en was het kaal en dor buiten. Een paar mooie dagen en het is plotseling overal groen. Het gras is groen, de bomen beginnen groen te worden en de eerste voorjaarsbloemen komen uit.
We zijn druk met het kappen van wat bomen. De afgelopen jaren waren er veel berkenbomen her en der opgekomen en dat werden er iets te veel bij elkaar. Dus we hebben een hele boel gekapt en nu kunnen de overgebleven bomen beter groeien en we hebben weer mooi uitzicht op de Glomma. Al die boompjes leveren ook wat mooi brandhout op dus er moet gekloofd worden.

Ook hebben we nog wat klussen op het programma staan deze zomer. De schoorsteen moet voorzien worden van een buis in de schoorsteen om zo te voorkomen dat we nog last houden van roet wat door de muren heen komt in de winter. Ook zijn we nog met de elektrisiteit bezig in en om het huis. Daar zijn we vorig jaar mee begonnen na een kontrole van de elektrisiteitsmaatschappij en dat is nog niet helemaal klaar.

Genoeg te doen in en om het huis deze zomer. Hopelijk krijgen we een lekker zomer zodat we lekker buiten dingen kunnen doen.

Nou tot zo ver. Hopelijk hoeven jullie niet weer zo lang te wachten.Geen opmerkingen:

Onze omgeving