vrijdag 22 augustus 2008

Klaar met schoonmaken of toch niet....

Vandaag mijn laatste werkdag gehad als schoonmaakster bij het bejaardenhuis. Het vakantiewerk zit er weer op. Nu begint de periode weer van oproepkracht. Wachten tot je gebeld wordt ipv een vast rooster. Toch maar eens geinformeerd bij mijn chef of er nog wat te schoonmaken blijft te de komende tijd. Wat blijkt.. Ik mag het werk als schoonmaakster en het werk als bejaardenverzorgster niet meer combineren. Een of ander regeltje is er bedacht waardoor dit niet meer kan. Waarom is een lang en ingewikkeld verhaal maar in het kort gaat het over het werken volgens een vast dienstrooster en werken volgens diverse diensten. Die 2 dingen mogen niet meer samen gaan.

Dus ja dan maar op zoek naar wat werk er bij. Want alleen 2 tot 3 vaste diensten per 14 dagen in de verzorging is wat weinig. Gelukkig ben ik de afgelopen weken al druk aan het solliciteren geweest. In de ziekenzorg, bij diverse supermarkten, het postkantoor en in de schoonmaak.

Vandaag lag er een envelop op de mat van de gemeente. Ach je raakt zo langzamerhand gewend aan alle afwijzigingen. Dus deze brief ging ook open van het zal wel weer niet.
Maar toch...deze keer had ik het toch fout. Wordt ik binnenkort uitgenodigd voor een gesprek als schoonmaakster bij de kleuterschool in Valer. Nou dat zou toch wat zijn. Het gaat om een vaste baan voor 50%. +/- 20 uur per week. Dus wie weet kan ik toch weer verder werken. Het belangrijkste aan deze baan is het vaste contact. Dit in verband met de verblijfsvergunning. En een niet onbelangrijk feit is dat de gemeente een goede werkgever is. En het is lekker dichtbij.

Verder deze week druk geweest met het helpen verhuizen van Wallie en Janneke. Nou wij hadden veel spullen mee, maar hun kunnen er ook wat van. Maar gezellig dat ze hier komen wonen. Ze hadden gelijk wat hulp meegenomen die een weekje blijft om te klussen en uit te pakken. Morgenavond gaan we met z´n alle lekker uit eten in het restaurant van Charlie. Charlie is weer een oude bekende van Wallie en Janneke en hij heeft onlangs een nieuw restaurant geopend.

Zondag lekker winkelen in Charlottenberg, Zweden. Scheelt weer wat kroontjes.

Dinsdag komt er weer bezoek voor 2 weken. Paps en mams komen en dan gaan we met z´n alle kijken naar het vakantiehuisje wat we op het oog hebben en waar we toestemming voor hebben om op ons terrein te zetten. Verder ook nog wat sightseeing doen, om zo iets meer van het land te laten zien.

En verder voor alle mensen die ons missen zo ver weg. We komen er aan hoor!! Vanaf 1okt tot 8 sept zijn we in Nederland. Dus tot dan.

Geen opmerkingen:

Onze omgeving