donderdag 30 augustus 2007

Vrijdag 24 augustus 2007: We hebben het huis gekocht!

Hallo Allemaal,

We hebben de afgelopen week veel meegemaakt dat we voor iedereen even 1 berichtje maken met al onze belevenissen. Jullie zullen wel snappen dat wij iedereen wel afzonderlijk willen bijpraten ( en dat gaan we ook zeker doen ) maar dan zijn jullie in ieder geval even op de hoogte van onze vorderingen.

Zo als jullie misschien wel weten was Okke in juli een weekend naar Noorwegen geweest met Wallie ( onze viend die we op cursus hebben leren kennen )
Wallie is paardenspecialist en probeert ook in Noorwegen te komen. En zo nu en dan komt hij een weekend naar Noorwegen om alvast wat klanten te helpen. Janneke ( zijn vriendin ) blijft dan meestal thuis om daar het bedrijf te runnen.
Dus wat zegt Wallie als hij alleen gaat; ik heb nog wel een stoel vrij in de auto dus Okke ga je gezellig mee naar Noorwegen. En zo geschiede al 2x.

Die keer in juli ( en weer was het er bloedheet ) was Okke nieuwsgierig naar een leuk huis dat we op Internet hadden gevonden. Gewoon eens kijken wat je nu krijgt voor een bepaald bedrag. Hoe ligt de prijs/kwaliteit verhouding. Het toeval wil dat er een open dag was bij dat huis. Dus hij gaat op pad met Wallie, Nadja en Ronald ( dochter en schoonzoon ) + kids. Die wonen al ruim 2 jaar in die regio.

Huis eens goed bekeken en toen sloeg de vonk over…………… Wat een super huis.
Maar ja nog geen werk, ik had het nog niet gezien, huis nog niet verkocht. Toch maar even wat filmen van het huis om thuis te laten zien. Wallie en de rest waren ook erg onder de indruk. Voor Wallie was er te weinig grond bij om Paarden te houden, maar hij zag zich er al wonen.

Na een paar dagen op naar huis. Wat moeten we nou met dat huis. Thuis samen film kijken, praten en praten. Zullen we toch maar???????????

En toen……………….. Huis uit de verkoop. Poeh dat is balen. Tja dat moest zeker zo zijn.
Ff balen en dan weer doorgaan. Ons huis moet eerst toch verkocht worden.

En dan na anderhalve week. Sms van Ronald; huis staat weer te koop. Gut dat is ook wat.
Makelaar bellen. Wat is er nu precies aan de hand. Eigenaar had gedacht een koper te hebben buiten de makelaar om. Maar dat ging niet door, dus toch maar weer via makelaar verkopen.

We hadden al bedacht om vorige week naar Noorwegen te gaan omdat ik de streek nog niet zo goed ken. Maar nu konden we wel weer samen huis kijken.

Dus na wat regelen, gingen wij vorige week samen met mijn ouders een weekje naar Noorwegen. Afspraak gemaakt bij een houtzagerij voor werk, en met de makelaar voor een bezichtiging. Die houtzagerij had nu geen vacatures, maar hielp ons wel aan diverse adressen van arbeidsbureaus. Bij een arbeidsbureau maakte hij nog een afspraak voor ons. ( bleek familieleden van elkaar te zijn ).

Na die afspraak bij die houtzagerij hadden we die bezichtiging van het huis. De vorige dag waren we al stiekem even wezen kijken. Wat een leuk huis, mooie plek en wat een ruimte en rust. Het is een geel huis ( iedereen zegt dat het lijkt op het huis van Pipi Langkous )
Best groot. Grote hal, Grote keuken. Woonkamer ( in drie stukken verdeeld ) badkamer met wc. Boven 3 ruime slaapkamers. Afgelopen jaar geheel gemoderniseerd, behalve 1 slaapkamer. Daar is niets mee gedaan. Het is een oud huis, staat op de monumentenlijst, dus de huidige eigenaar is aan het klussen geslagen. Alleen bij de laatste kamer is hij gestopt omdat hij het toen wilde verkopen.

Buiten hebben we 5000m2 grond. 1 hele grote schuur en 3 kleinere schuren. Waaronder er een op de monumentenlijst staat.
Ja super leuk huis. Dus na de bezichtiging toch maar een bod neer gelegd met diverse voorwaarden. Kunnen we het misschien eerst huren voor een tijdje zodat wij werk kunnen gaan vinden en dan de hypotheek kunnen regelen. Nog wat vragen over de ceptictank, het dak en onder behoud van financiering. En dan ingangdatum 1 dec/1jan.
Als onze voorwaarden wilde hij niet. Hij wilde het gewoon verkopen per 1 dec en voor de prijs die wij als bod hadden neer gelegd.
Toevallig al met de bank gesproken of een hypotheek mogelijk was. Met of zonder werk, met de overwaarde van ons huis hier of nog niet als ons huis nog niet is verkocht.. Geen probleem.

Dus sinds vrijdagmiddag 12.30 zijn wij de eigenaars van een huis in Noorwegen. !!!!

Huis ligt in de provincie Hedmark, plaatsje heet Valer. ( dat is aan de oostkant van Noorwegen, 40 km van de Zweedse grens in de buurt van Elverum. ) Grote plaatsen als Hamar, Lillehammer en zelfs Oslo liggen op zo’n afstand dat het best te rijden valt. Oslo is bijvoorbeeld 2 uur rijden.

Per 1 dec is de overdracht. Het arbeidsburo die we hebben gesproken gaat voor ons op zoek naar werk en geeft aan dat dat niet moeilijk hoeft te zijn. In eerste instantie zal Okke eerst gaan. Mocht ons huis nog niet verkocht zijn, blijf ik nog hier en kom ik na die tijd. Maar het liefst gaan we samen op 1 dec.

We hebben helaas alleen een film van het huis, dus ik kan nog geen foto laten zien. Maar heb wel een folder van het huis met een foto er op. Dus zodra wij beelden hebben dan mailen we dat natuurlijk.

Zo een lang verhaal, maar dan zijn jullie weer op de hoogte.

P.S. weet je mensen die graag in Deventer willen wonen,prijs ons huis even aan.

Groetjes Gerlinda en Okke.

Geen opmerkingen:

Onze omgeving